Sodastream – suuri Sodastream vertailu

Sodastream vertailu

Sodastream hiilidioksidilaitteet ovat olleet markkinoilla jo jonkin aikaa, mutta niiden käyttäjämäärät ovat lisääntyneet hurjasti. Eikä ihme, onhan se ekologisempi tapa juoda hiilihapotettua vettä kuin kantaa kaupasta kotiin muovipulloja viikosta toiseen. Sekä luonto että selkäsi kiittävät. Tässä artikkelissa esittelemme suosituimmat Sodastream mallit ja vastaamme lopussa yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Mikä Sodastream laite sopii minulle?

Ennen kuin näppäilet uuden Sodastream laitteen verkkokaupan ostoskoriin, tulee sinun miettiä muutamaa ominaisuutta, joita haluat Sodastream laitteelta. Haluatko manuaalisen laitteen vai sähkökäyttöisen? Monia käyttäjiä sähkökytkennän tarve häiritsee, toiset taas eivät millään jaksaisi manuaalista veivaamista. Toisaalta sinun tulee myös rajata budjettisi, sillä Sodastream laitteiden hinnat vaihtelevat.

Paras edullinen Sodastream: Sodastream Genesis

Sodastream Genesis on hyvä, mutta edullinen valinta. Se on lisäksi mainio valinta sellaiselle henkilölle, joka ei halua käyttää erikseen sähköä Sodastream laitetta varten. Sodastream Genesis on äärimmäisen helppokäyttöinen: Laitteen kansi avataan, ja sisään pyöritetään vaihtokaasupullo. Kannen kiinnityksen jälkeen laite on valmis käytettäväksi. Sodastream pullo kiinnitetään laitteeseen pyörittämällä yläosa kiinni laitteeseen. Kun pullo on tukevasti kiinni, painetaan laitteen painikkeesta niin monta kertaa kuin kaasua halutaan veteen. Tämän jälkeen hiilihapotettu vesi on valmista ja pullo irrotetaan pyörittämällä. Plussaa laite saa siitä, että se on kapea, joten se ei vie liikaa tilaa keittiössäsi. Laitetta on myynnissä mustana ja valkoisena. 

  • Edullinen hinta
  • Kapea malli
  • Ei vaadi sähköliitäntää

Katso Sodastream Genesis Megapakkaus täältä, ja saat pakkauksen mukana myös vaihtokaasun lisäksi kolme erilaista Sodastream pulloa!

Paras sähkökäyttöinen Sodastream: Sodastream POWER

Osa käyttäjistä rakastaa sitä, että kone toimii sähköllä ja osaa käyttäjistä turhat johdot ärsyttävät. Mikäli kuitenkin kaipaat helppoa ratkaisua, suosittelemme sähköllä toimivaa Sodastreamia. Sodastreamilla on useita sähkökäyttöisiä malleja, joista viime vuosina suosituin on ollut Sodastream POWER. Se on muotoilultaan todella näyttävä, ja sitä on saatavilla mustana ja valkoisena. Laitteen ruostumattomasta teräksestä valmistetut yksityiskohdat ja kotelointi tekevät siitä keittiösi kiintopisteen. Laitteen käyttö on todella helppoa. Kiinnität vain pullon paikalleen – pyörittelyä ei vaadita. Laitteessa on kolme eri vahvuusastetta hiilihapon määrälle, joista voi valita itsellesi sopivimman. Painettuasi nappia laite syöttää hiilihapon veteen ja 3 sekunnissa hiilihapotettu vesi on valmista. 

  • Toimii sähköliitännällä
  • Tyylikäs muotoilu
  • Yksi napinpainallus riittää

Katso lisää Sodastream POWER -mallista täältä.

Tyylikkäin Sodastream: Sodastream Crystal

Mikäli haluat panostaa hieman erikoisempaan Sodastream laitteeseen, suosittelemme Sodastream laitteiden kauneuskilpailujen voittajaa eli Sodastream Crystalia. Tässä laitteessa on ainutlaatuinen muotoilu ja laite muistuttaakin ulkonäöltään cocktail shakeria. Laitetta on saatavilla niin valkoisena kuin mustana. Erikoisen tästä laitteesta tekee myös se, että tähän Sodastream laitteeseen käy ainoastaan erityiset koristeelliset Sodastream lasipullot. Nämä lasipullot voi pestä astianpesukoneessa ja ne ovat muotoilultaan niin tyylikkäitä, että voit kantaa ne valmiiksi pöytään sellaisenaan. Sodastream Crystal laite ei vaadi sähkökytkentää eli myös tämä laite toimii itse kaasupainiketta painamalla. 

  • Erikoisempi ulkoasu
  • Lasipullot
  • Ei vaadi sähköliitäntää

Katso Sodastream Crystal hinta täältä.

Sodastream pullon vaihto – miten teen sen?

Sodastream kaasupullo on todella helppoa vaihtaa. Suurin osa Sodastream malleista toimii siten, että takaosassa oleva kaasupullo pyöritetään irti ja sen tilalle asetetaan uusi Sodastream vaihtokaasu. Sodastream vaihtokaasua myyvät monet päivittäistavarakaupat ja pienrautakaupat. Vaihtopullon ostaminen on siten helppoa ja ympäristö kiittää kierrätyksestä! Muista kuitenkin aina käyttää alkuperäistä Sodastream vaihtohiilidioksidia.

Onko Sodastreamilla veden tekeminen kallista?

Ei lainkaan, päinvastoin! Sodastreamin oman ilmoituksen mukaan yksi litra hiilihapotettua vettä maksaa noin 19 senttiä. Tämä on monta kertaa halvempaa kuin päivittäistavarakauppojen halvin hiilihapotettu vesi.  

Kauan Sodastream vaihtohiilidioksidi kestää?

Yhdestä Sodastream vaihtokaasu pullosta tulee noin 60 litraa hiilihapotettua vettä eli käyttäessäsi Sodastreamin isompaa kokoa olevaa pulloa, yhteensä 60 pulloa vettä. Tämä vastaa yhteensä 40 kaupasta kotiin kannettua muovista 1,5 litran pulloa!

*Sisältää mainoslinkkejä.