Paras yleiskone – lue yleiskone vertailu

Paras yleiskone

Yleiskone on monelle tuttu laite keittiössä niin pullataikinan teossa kuin leipätaikinan teossa. Lisäksi yleiskoneella on helppo sekoittaa ainekset samalla, kun itse puuhailee muuta. Moderneilla yleiskoneilla voit taikinoiden lisäksi valmistaa jopa ruokaa – enää sinun ei tarvitse sekoittaa risottoja! Lisäksi voit keittää hillot ja kuumentaa kastikkeet samalla, kun yleiskone hoitaa sekoittamisen puolestasi.

Yleiskone saattaa monesti tuntua melko tyyriiltä ostokselta, mutta lupaamme, että sen hankittuasi et halua enää siitä eroon. Yleiskonetta hankittaessa sinun tulisi kiinnittää huomiota siihen, että yleiskoneessa on tarpeeksi vankka, yleensä metallinen runko. Ilman kunnon runkoa yleiskone on liian heppoinen eikä se pysty toimimaan tarpeeksi tehokkaasti. Lisäksi laitteessa tulisi olla tarpeeksi tehoja vaivaamaan taikinaa. Kehittyneimmissä yleiskoneissa on monia lisäosia, kuten lihamyllyä tai mehulinkoa. Mieti siis ennen hankintaa, kuinka paljon lisäosia tarvitset vai riittääkö käyttöösi yksinkertaisempikin yleiskone.

Tässä yleiskone vertailussa esittelemme suosituimmat yleiskonemallit. Jatka siis lukemista ja löydä paras yleiskone keittiöösi.

Paras klassikko kaunotar: KitchenAid Artisan yleiskone

KitchenAid yleiskone on monen käyttäjän lempilapsi – eikä suotta. Tämä upea, retrohenkinen yleiskone muistuttaa meitä vanhoista elokuvista ja omista pullantuoksuisista isovanhemmista. KitchenAid on laatumerkki, joka on tuottanut kodin pienlaitteita jo yli 90 vuotta kuluttajille. Tämä KitchenAid Artisan yleiskone on ulkonäöltään upea, ja sitä on saatavilla yli 10 eri värissä. Jokaiseen keittiöön löytyy siten varmasti omalla tyylille sopiva versio. KitchenAid Artisan yleiskoneissa on 300 W suoravetomoottori, joka jaksaa sekoittaa raskaatkin pulla- ja ruisleipätaikinat. KitchenAid Artisan yleiskoneen mukana tulee kaksi erikokoista kulhoa, joista isompi on huikeat 4,8 litraa. Tähän taikinakulhoon mahtuu taikina kuin taikina. Lisäksi KitchenAid yleiskoneen mukana tulee 6-osainen vispilä, sekoitusterä, vaahdotusterä sekä taikinakoukku. KitchenAid Artisan on varma valinta sinulle, joka haluat yleiskoneen olevan ulkonäöltään häikäisevä, ja toiminnoiltaan ensiluokkainen. Katso edullisin hinta KitchenAid yleiskoneelle täältä.

  • Tyylikäs ulkonäkö & monta värivalintaa
  • 300W suoramoottori
  • 2 isoa sekoituskulhoa

Paras yleiskone hifistelijä kokille: Kenwood yleiskone XL Patissier

Tämä Kenwood yleiskone on sinulle, joka olet oman elämäsi todellinen MasterChef. Kenwood XL Patissier on markkinoiden yksi kehittyneimpiä yleiskoneita. Kenwood XL Patissier on eräänlainen pieni keittiö itsessään, sillä tällä yleiskoneella voit myös keittää, lämmittää ja paistaa. Yleiskoneen kulhon pohjassa on eräänlainen hella, jolla voit lämmittää yleiskoneen kulhoa. Yleiskoneessa on digitaalinen näyttö (plussaa suomenkielisestä valikosta), jonka avulla voit säätää haluamasi ohjelman. Yleiskoneessa on valmiiksi ohjelmoituna erilaisia ruoanvalmistusprosesseja, kuten keitot, leivät, risotot, kastikkeet, hillot… Vaihtoehtoja on useita ja riittää, että valitset esiasetetun ohjelman, jonka jälkeen kone tekee puolestasi työn. Yleiskoneen kulho on huikeat 7 litraa, joten pystyt valmistamaan sillä isojakin määriä taikinaa tai ruokaa. Yleiskoneen näyttö näyttää tarkkaan kulhon lämpötilan, samoin kuin jäljellä olevan ajan. Voit myös itse ajastaa laitteen sekoittamaan ja keittämään hilloa tai muuta haluamaasi esimerkiksi tunnin ajan. Tämä Kenwood yleiskone on todellinen apukokki keittiössäsi. Kenwood yleiskoneen ainoa huono puoli on sen kirpaiseva hinta, joka toki maksaa itsensä vaivanpalkkana takaisin. Katso edullisin hinta Kenwood yleiskoneelle täältä.

  • Monipuolinen lämmitys- ja keitto-ominaisuuksin varustettu
  • Valmiit esiasetetut ohjelmat ja digitaalinen näyttö
  • 7 litrainen lämmitystä kestävä sekoituskulho

 

Paras edullinen yleiskone: Bosch yleiskone MUM54A00

Bosch yleiskone on verrattain pieni yleiskone, eli se ei vie liikaa tilaa keittiön tasolla tai keittiökaapissasi. Lisäksi tämä Bosch yleiskone on markkinoiden yksi edullisimpia, joten tämän yleiskoneen ostaessasi et joudu maksamaan itseäsi kipeäksi. Tästä huolimatta tämä Bosch yleiskone on hyvä yleiskone, joka on monipuolinen apu keittiöön. Bosch yleiskoneessa on 900 watin moottori ja 7 eri nopeusastetta. Tämä pieni yleiskone toimii parhaiten erilaisten kevyiden taikinoiden, kuten kakkutaikinoiden sekoittamiseen. Yleiskoneen kulho on 3,9 litrainen, johon mahtuu 1,5 kiloa paksua taikinaa tai 2 litraa kevyempää, juoksevampaa taikinaa. Käyttäjien kokemuksen mukaan Bosch yleiskone on melko hiljainen ja toisin kuin monet muut yleiskoneet, se kerää taikinan myös kulhon reunoilta tehokkaasti. Plussaa Bosch yleiskone saa myös siitä, että koneen pohjassa olevat kumijalat pitävät sen erittäin hyvin paikallaan pöydällä. Katso edullisin hinta Bosch yleiskoneelle täältä.

  • Edullinen yleiskone
  • Pieni yleiskone
  • Hiljainen

Sisältää mainoslinkkejä.