Mehulinko vai mehupuristin – Lue mehupuristin vertailu

paras-mehupuristin

Kiinnostaako kotona tehdyt mehut? Onko suunnitelmissa uusi elämä vihermehujen parissa? Mutta mikä laite kannattaa ostaa? On helppoa ymmärtää, miksi kuluttajalla menee pää sekaisin: markkinoilla on tarjolla mehulinko, mehupuristin, mehuprässi, mehukone, mehustin… Ensiksi voisi luulla, että rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta näin ei ole. Tosiasiassa näillä on suuria eroja muun muassa siinä, miten ne käsittelevät hedelmät, vihannekset ja kasvikset sekä näiden ravintoaineet.

Kannattaako hankkia mehulinko vai mehupuristin?

Mehulinko ja mehupuristin eroavat toisistaan huomattavasti. Mehulinko linkoaa mehua, kuten nimestä on pääteltävissä. Mehulingossa on terät, jotka pilkkovat kasvikset, hedelmät ja muut mehunainesosat todella nopeasti. Hyvä mehulinko tekee tämän muutamassa sekunnissa. Mehulingon huonoja puolia on sen äänekkyys ja se, että nopea linkoaminen ja pilkkominen saattaa tuhota kasvisten ja hedelmien entsyymejä. Mehupuristin taas on enemmänkin hitaasti toimiva laite, joka ei sisällä teriä. Mehupuristimessa on pyörivä ruuvi, joka pusertaa kasviksista ja hedelmistä mehut ulos. Hyvä mehupuristin ei tuhoa kasvisten ja hedelmien tärkeitä ravinteita, vaan ne siirtyvät mehuun mukaan. Molemmissa laitteissa on omat hyvät ja huonot puolensa, ja se mikä sopii toiselle, ei sovi toiselle. Yhtä oikeaa vastausta ei siis otsikon kysymykseen ole.

Mehulinko vai mehupuristin

Mehulinko:

 • +Nopea ja tehokas
 • +Yleensä edullisempi
 • -Kaikki ravintoarvot eivät siirty mehuun

Mehupuristin:

 • +Ravintoarvot siirtyvät mehuun
 • -Hinta

Tämä vertailu esittelee sinulle markkinoiden suosituimmat mallit niin mehupuristinten kuin mehulinkojen osalta. Jatka siis lukemista ja löydä paras mehupuristin tai paras mehulinko.

MEHULINGOT

Paras mehulinko: Philips Mehulinko Viva Collection HR1832

Tekemämme mehulinko testin perusteella paras mehulinko on ehdottomasti Philips Mehulinko Viva Collection HR1832. Tämä mehulinko toimii todella nopeasti, ja saat helposti taiottua aamumehut vaikka päivittäin. Toisin kuin monet muut mehulingot, tämä Philips mehulinko on melko pieni, eli se ei vie liikaa tilaa keittiössäsi. Laitteen koko on 30×20 cm. Laitteen pieni koko vaikuttaa kuitenkin mehustettavan mehun määrään eli tämä mehulinko sopii parhaiten yhden tai kahden ihmisen käyttöön, ei niinkään suurperheille. Mehulinko on helppo kasata ja sen puhdistaminen on helppoa, sillä kaikki irrotettavat osat voi pestä astianpesukoneessa. Mehulingon teho on 400W.

 • Pieni koko
 • Nopea mehulinko
 • Irrotettavat osat voi pestä astianpesukoneessa

Katso edullisin hinta Philips mehulingolle tästä.

 

Paras edullinen mehulinko: Wilfa mehulinko JEB-800S SQUEEZY JUICER

Tämä edullinen mehulinko edustaa mainiota hinta-laatusuhdetta. Wilfa mehulinko on todella tehokas mehulinko, sillä sen teho on 800W. Tässä mehulingossa on tavallista isompi syöttöaukko, eli sinun ei tarvitse pilkkoa kasviksia ja hedelmiä niin pieneksi kuin muiden vastaavien laitteiden kanssa. Tämä ominaisuus nopeuttaa mehun tekoa. Mehulingossa on kaksi eri nopeutta, joista toinen on tarkoitettu pehmeille hedelmille ja nopeampi teho koville vihanneksille. Tämä muutoin niin erinomainen Wilfa mehulinko saa miinuspisteen siitä, että sen irrotettavia osia ei voi pestä astianpesukoneessa.

 • Hyvä teho
 • Edullinen hinta
 • Suuri syöttöaukko kasviksille ja hedelmille

Katso ja hanki Wilfa mehulinko tästä.

MEHUPURISTIMET

Paras mehupuristin: Philips mehupuristin Avance Collection HR1949/20

Tämä Philips mehupuristin on niin sanottu hidas mehuprässi, joka puristaa hedelmistä ja kasviksista ulos kaikki mehut ja ravintoaineet. Laitteen puristusvoima takaa sen, että ravintoaineet säilyvät mehussa. Philips mehupuristin on teholtaan voimakas 200W:n laite, ja sen läpi menee niin kovat kasvikset kuin pehmeät hedelmät. Esimerkiksi banaaneista on monesti vaikea tehdä mehua, sillä ne ovat niin pehmeitä ja tärkkelyspitoisia. Philips mehupuristin pystyy kuitenkin puristamaan myös banaanista mehut irti. Philips mehupuristin toimii myös tiettyjen pähkinöiden kanssa, ja voitkin käyttää sitä esimerkiksi mantelimaidon puristamiseen manteleista. Philips mehupuristimessa on suuri syöttöaukko, joka helpottaa mehun valmistamista. Laitteen osat on helppo puhdistaa juoksevan veden alla, mutta ne ovat myös konepesun kestäviä. Laitteen hinta hieman kirpaisee, mutta laitteen ominaisuudet ja teho selittävät sen.

 • Puristaa mehua myös banaaneista ja manteleista
 • Ravintoaineet talteen
 • Suuri syöttöaukko kasviksille ja hedelmille

Katso Philips mehupuristimesta lisätietoja tästä.

 

Paras edullinen mehupuristin: Point Pro POSJ75MM

Tämä mehupuristin on oiva valinta sinulle, joka et halua hankkia mehulinkoa, mutta et myöskään rasittaa kukkaroasi. Tässä mehupuristimessa on 150W teho ja mehuastian tilavuus on 0,6 litraa. Parhiten tämä mehupuristin sopii siis yhden tai kahden hengen talouteen. Tämä mehupuristin on ns. slow juicer, joka hitaasti puristaa mehut kasviksista ja hedelmistä mehuastiaan. Hidas puristus mahdollistaa sen, että tärkeät ravintoaineet ja maut siirtyvät mehuun. Tuotteen valmistaja vinkkaa, että hedelmälihasäiliöön siirtyvät ”ylimääräiset” kannattaa käyttää esimerkiksi leivonnaisten valmistamiseen! Testiryhmämme kokeili porkkanamehusta ylijäävää porkkanaraastetta sämpylöihin, ja lopputuloksen voidaan todeta sen toimivan erinomaisesti!

 • Edullinen hinta
 • Slow juicer
 • Yhden tai kahden hengen kotiin

Katso edullisin hinta mehupuristimelle tästä.

Sisältää mainoslinkkejä.