Friteerauskeitin vertailu – Löydä paras friteerauskeitin

Monella tulee sanasta friteerauskeitin ensimmäisenä mieleen pikaruokaravintoloiden ranskalaiset ja niiden isot käryävät laitteet. Friteerauskeittimen ei kuitenkaan tarvitse olla iso teollinen järkäle, vaan jokainen voi hankkia kotiin friteerauskeittimen. Friteerauskeitin on oiva tapa paistaa lihat ja jopa kasvikset. Jokainen friteerauskeittimessä kypsennettyä kukkakaalia maistanut on valmis popsimaan sitä kilokaupalla!

Monesti friteerauskeitinostoksilla törmää siihen kysymykseen on friteerauskeitin terveellinen valinta? Pidemmän päälle uppopaistetut ruuat, eli friteerauskeittimellä paistetut ruuat voivat olla haitallisia terveydelle. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö friteerauskeitintä voisi käyttää silloin tällöin aterioiden valmistamiseen, kuten ranskalaisiin lasten synttäreille tai kasvisten paistoon juhlaillalliselle.

Nykyisin markkinoille on tullut myös AirFryer eli ilma friteerauskeitin. Tämä friteerauskeitin ilman öljyä tekee friteeratusta ruuasta terveellisempää, sillä se toimii kiertoilmateknologialla. Joihinkin AirFryer keittimiin tulee hieman öljyä ja joihinkin ei lainkaan. Tämä ominaisuus tekee monesti niistä myös helpommin puhdistettavan, sillä öljy ei ole tahrannut laitetta liialti.

Jatka lukemista ja löydä sinulle sopiva hyvä friteerauskeitin keittiöösi. Tässä artikkelissa esittelemme parhaan perinteisen friteerauskeittimen ja parhaan AirFryer friteerauskeittimen.

Paras perinteinen friteerauskeitin: Wilfa Friteerauskeitin Crispy DFR-1600S

Tämä perinteinen Wilfa Friteerauskeitin Crispy DFR-1600S on erittäin tehokas friteerauskeitin, joka ei kuitenkaan vie liikaa tilaa keittiössä. Perinteisen friteerauskeittimen etu verrattuna ilma friteerauskeittimiin onkin nimenomaan niiden pienempi koko. Wilfa friteerauskeittimen koko on vain 32 cm x 30 cm, mutta sen teho on 1600W. Friteerauskeitin lämmittää öljyn nopeasti ja tehokkaasti, mutta laitteen lämpöelementti myös viilentää öljyn nopeasti ehkäisten öljyn liikakuumenemista ja palovammojen riskiä. Friteerauskeittimen öljysäiliön tilavuus on 2,4 litraa Wilfa friteerauskeitin sopii kaikenlaisten uppopaistettujen ruokien tekemiseen, kuten ranskalaisten, nugettien tai vaikkapa sipulirenkaiden friteeraamiseen. Kalan friteeraus onnistuu myös kätevästi. Lämpötilan säätäminen on helppoa myös kesken friteeraamisen. Puhdistusta helpottaa irrotettava öljyastia. Wilfa friteerauskeitin saa plussaa sen edullisesta hinnasta, eli tämän laitteen hinta-laatusuhde on erinomainen!

  • Edullinen hinta
  • Pienehkö koko
  • Tehokas, perinteinen öljyfriteeraus

Katso Wilfa friteerauskeittimen edullinen hinta tästä.

 

Paras AirFryer friteerauskeitin: Philips Avance Collection Airfryer XXL

Philips AirFryer XXL on erinomainen valinta sinulle, joka haluat tehdä friteerattua ruokaa useammin, mutta terveellisemmin. Philips Airfryer on enemmänkin kuin vain friteerauskeitin ilman öljyä, sillä se on eräänlainen kiertoilmauuni. Philips Airfryerillä voit paistaa, paahtaa, grillata ja jopa leipoa. Friteeraukseen kuluu jopa 90 % vähemmän rasvaa verrattuna perinteiseen friteerauskeittimeen, ja halutessasi voit jättää öljyn kokonaan pois. Laitteen käyttö on helppoa, sillä aseteltuasi ruuan friteerauskeittimeen, riittää sinun valita yksi viidestä esiasetetusta ohjelmasta ja käynnistää laite. Laitteessa on omat ohjelmat esimerkiksi kalan tai lihan paistoon. Airfryerin teknologia optimoi ja laskee ruualle tarvittavan paistoajan ja lämpötilan automaattisesti. Philips Airfryerin ainoa miinus on sen koko, sillä laite on kooltaan 43 cm x 32 cm ja se painaa 6 kg. Philips Airfryer puhdistus on helppoa, sillä osat ovat konepestäviä.

  • Terveellisempi valinta
  • Valmiit ohjelmat helpottavat ruuanvalmistusta
  • Monikäyttöinen: paista, paahda, grillaa ja leivo

Katso paras hinta Philips Airfryer XXL – friteerauskeittimelle tästä.

 

Käyttäjien AirFryer kokemuksia

Kokemuksemme mukaan AirFryer friteerauskeitin eli ilma friteerauskeitin on terveellisempi valinta friteeratun ruuan tekemiseen. Markkinoilla olevat ilma friteerauskeittimet ovat todella tehokkaita, ja esimerkiksi pakastetut ranskalaiset valmistuvat noin 25 minuutissa yhtä rapeiksi kuin perinteisellä friteerauskeittimellä. Suurin miinus AirFryer friteerauskeittimissä on laitteen koko. Nämä isohkot keittiönkoneet vievät jonkin verran tilaa keittiöstä, mikä haittaa etenkin, jos laitetta käyttää harvakseltaan. Muutoin AirFryer friteerauskeitin on kuitenkin erinomainen valinta keittiöön kuin keittiöön!

Sisältää mainoslinkkejä.