Paras mikro – Lue mikroaaltouuni vertailu

Mikro on monelle suomalaiselle elintärkeä kodinkone. Ensimmäiset mikroaaltouunit tulivat Suomeen jo 1960-luvulla ja ne yleistyivät koko maassa 1980-luvulla. Mikron avulla ruoka saadaan pitkän päivän jälkeen lämmitettyä nopeasti ja toisaalta pakasteet sulamaan hetkessä. Monet lapsiperheet kertovat, etteivät pärjäisi päivääkään ilman mikroa. Toisaalta mikroaaltouuni voi olla monelle vanhukselle helppo ja uunia turvallisempi tapa lämmittää ruokaa.

Onko hankinnassa uusi mikro keittiöön? Vai onko edessä keittiöremontti ja haaveissa olisi integroitu mikro? Mikä on markkinoiden paras mikro? Onko olemassa tavallista kapeampaa tai pienempää mikroaaltouunia? Oli kiikarissa minkälainen mikro tahansa, tästä vertailusta löydät parhaat vaihtoehdot keittiöösi. Jatka lukemista ja löydä paras mikro juuri sinulle.

Paras vapaasti sijoitettava mikro: Kenwood K17MSB14E

Sinulle, jolla on keittiössä jo valmiiksi paikka vapaasti sijoitettavalla mikrolle, voimme lämpimästi suositella Kenwood mikroaaltouunia K17MSB14E. Mikro on tyylikäs ulkonäöltään ja sisältää erittäin hyvät perustoiminnot. Mikroa helppo käyttää myös vanhempien henkilöiden ja lasten, sillä siinä ei ole digitaalisia ominaisuuksia vaan se toimii mekaanisin vääntönapein. Vääntönapit ja kahva on kromipinnoitettuja, jolloin ne sopivat näyttävästi moneen keittiöön. Mikron maksimiteho on 700 W. Tämä mikro on ns. normaalin kokoinen ja sopii useimpiin mikroaukkoihin keittiöissä. Mikro on myös laatuunsa nähden melko edullinen, joten lompakkokin kiittää!

Katso edullisin hinta Kenwood mikrolle täältä.

 • Vapaasti sijoitettava
 • Mekaaniset säätimet
 • Erinomainen hinta-laatusuhde

Paras integroitu mikro: Samsung MQ8000

Integroitava mikro on monen keittiöremontin tekijän valinta. Integroitu mikro helpottaa siivoamista, sillä pöly ei enää kerry mikron päälle ja sivuille. Lisäksi integroitava mikro näyttää tyylikkäältä ja keittiö huolitellulta. Integroitu mikro on monesti hieman hintavampi, mutta hinta on selitettävissä usein monipuolisilla ominaisuuksilla ja esteettisellä ulkonäöllä. Viime aikoina kodinkoneiden ja keittiöiden trendiväri on ollut musta, ja samaa värimaailmaa mukailee Samsungin erittäin suosittu integroitu mikro MQ8000. Tämä erittäin näyttävä integroitu mikro on kalusteisiin sijoitettava. Tällä mikrolla voit lämmittää ruokaa, mutta myös grillata sitä! Mikro sisältää myös SmartMoisture-anturin, jonka avulla mikro itse säätelee ilmankosteutta ja säätää ruuanvalmistustilaa. Mikrossa on myös hurjat 850 W:n maksimitehot.

Katso edullisin hinta Samsung MQ8000 integroitu mikrolle täältä.

 • Integroitava
 • Tyylikäs
 • Monipuoliset toiminnot, kuten grillaus

Paras monipuolisin mikro: Bosch BFR834GC1

Tämä monipuolinen mikro on muutakin kuin vain perinteinen mikroaaltouuni. Tällä Bosch mikrolla valmistat ja lämmität ruokaa todella tehokkaasti, sillä sen maksimiteho on huikeat 900 W. Mikrossa on kosketusohjaus ja digitaalinen näyttö. Bosch mikro sisältää 7 eri AutoPilot-ohjelmaa, joka tekee ruuan valmistamisesta entistä helpompaa, sillä mikro tekee lämpötila- ja kestovalinnat puolestasi koskettaessasi haluamaasi ohjelmaa. Tämä mikro tulee sijoittaa kalusteisiin eli kyseessä on integroitu mikro.

Katso edullisin hinta tälle Bosch mikrolle täältä.

 • Esiasennetut ohjelmat
 • Maksimiteho 900 W
 • Monipuolisuus

Paras pieni mikroaaltouuni: Logik mikro

Moneen pieneen keittiöön ja kotiin perinteisen kokoinen, vapaasti sijoitettava mikro voi olla turhan massiivinen. Tämä Logikin mikro on tilavuudeltaan vain 15 litraa ja syvyydeltään vain 34 cm. Logik mikro onkin erittäin kompakti ja hyvä pieni mikroaaltouuni. Tässä mikrossa on tehoja saman verran kuin monissa isommissakin eli 700 W. Mikron mekaaniset vääntönupit helpottavat sen käyttöä ja siinä onkin kuusi eri tehoasetusta sulatustoiminnon lisäksi. Mikro saa plussaa edullisesta hinnastaan ja siitä, että se sijoittui toiseksi (42 vapaasti sijoitettavan mikroaaltouunin joukosta) Kuluttaja-lehden perinteisten mikroaaltoounien testissä (joulukuu 2020) ja palkittiin hyvästä hinta-laatu-suhteesta.

Katso edullisin hinta Logik mikrolle täältä.

 • Pieni koko
 • Testivoittaja
 • Edullinen mikro

Paras halpa mikroaaltouuni: Anton Oliver

Tämä edullinen mikro on erinomainen valinta sinulle, joka tarvitse pelkästään perustoimintoja eli sulatusta ja lämmittämistä. Anton Oliver mikro on tehokas, sillä siinä on jopa 800 W:n maksimiteho. Mikroa on helppo käyttää sen mekaanisten vääntönappien ansiosta. Ruuan lämmitykseen voit valita viisi eri tehoa ja lisäksi sulatusta varten käytössäsi on sulatustoiminto. Myös ajanvalinta on helppoa, sillä mekaanisella napilla voit valita ajan 1 minuutin ja 35 minuutin väliltä. Tämä mikro on edullinen valinta niin kotiin kuin esimerkiksi kesämökille tai loma-asunnolle.

Katso edullisin hinta Anton Oliver mikrolle täältä.

 • Helppo käyttää
 • Hyvät maksimitehot 800 W
 • Erittäin edullinen

Sisältää mainoslinkkejä.