Paras ilmastointilaite – Suuri ilmastointilaite vertailu

Kesän helteet ovat saapuneet, mutta yöt kotona ovat tuskaa. Ilmalämpöpumppu on monelle vain haave, etenkin kerrostalossa. Pöytämallinen puhallin taas on yhtä turhan kanssa. Onko huoneistoa tai mökkiä mahdollista viilentää jollain muulla ratkaisulla?

Vastaus kysymykseen on siirrettävä ilmastointilaite. Siirrettävässä ilmastointilaitteessa on poistoputki, joka yleisimmin asetetaan tuuletusikkunaan tai auki olevaan ikkunaan. Ikkunassa oleva poistoputki poistaa kuumaa ilmaa ulos – eikä se jää pyörimään sisälle huoneistoon niin kuin tuulettimissa.

Tässä artikkelissa esittelemme markkinoiden parhaat ilmastointilaitteet kotiin, kerrostaloon, mökille tai vaikkapa asuntoautoon.

Paras ilmastointilaite 12000 BTU: Electrolux ChillFlex Pro siirrettävä ilmastointilaite

Ihmetteletkö otsikon numero- ja kirjainyhdistelmää? Ei hätää. BTU-yksikkö kertoo sen, kuinka tehokas viilentäjä ilmastointilaite on. 12000 BTU on Suomen markkinoilla tehokkain malli. Tämä Electrolux ilmastointilaite viilentääkin jopa 36 neliöisen huonealan eli esimerkiksi makuuhuoneen ja olohuoneen. Electrolux ChillFlex Pro ilmastointilaite on tehokkuutensa lisäksi myös erittäin tyylikäs – sen muotoilu on hyvin yksinkertainen eikä se pistä liikaa silmään. Tässä siirrettävässä ilmastointilaitteessa on pyörät, jotka helpottavat paikan vaihtoa. Ilmastointilaitteeseen kuuluu myös kaukosäädin, mutta sitä on helppo ohjata myös digitaalisesta näytöstä. Electrolux ilmastointilaitteen poistoputkelle on saatavilla erikseen ostettavissa oleva myös ikkunasovitin, jonka avulla poistoputken voi kiinnittää tavalliseen, auki olevaan isoon ikkunaan. Electrolux ilmastointilaitteen ainoa huono puoli melko korkean hinnan lisäksi on sen äänekkyys. Ilmastointilaitteen äänenvoimakkuus on 64 db, mutta se on ymmärrettävissä kovilla viilennystehoilla. Jos siis kaipaat varmasti tehokkaasti viilentävää ilmastointilaitetta, on tämä paras valinta!

Katso edullisin hinta Electrolux ChillFlex Pro ilmastointilaitteelle täältä.

 • Tehokkain ilmastointilaite, teho 12000 BTU
 • Sopii 36 m2 tilaan
 • Tyylikäs muotoilu

Paras hiljainen ilmastointilaite: Duux North siirrettävä ilmastointilaite

Ärsyttääkö ilmastoinlaitteiden melu? Duux North ilmastointilaite on markkinoiden yksi hiljaisimpia. Tämä hiljainen ilmastointilaite pitää ääntä vain 58 db. Sen lisäksi Duux North on täysin uuden sukupolven ilmastointilaite. Sen muotoilu on moderni ja värimaailma musta. Tätä ilmastointilaitetta voit ohjata kaukosäätimen lisäksi Duux-sovelluksella tai puheohjauksella. Duux-sovellus on saatavilla älypuhelimiin ja puheohjaus toimii Google Assistant- ja Amazon Alexa -virtuaaliavustajien puheohjauksien ja Wi-Fi-verkkoyhteyden kautta. Duux North ilmastointilaitteeseen kuuluu myös poistoputken ikkunasovitin, joka tulee pakkauksessa mukana.  Duux North on tehokas ilmastointilaite, sillä se jäähdyttää useamman huoneen kerralla.

Katso edullisin hinta Duux North siirrettävälle ilmastointilaitteelle täältä.

 • Hiljainen ilmastointilaite
 • Älyohjaus
 • Sopii 35 m2 tilaan

Paras halpa ilmastointilaite: Sandstrøm siirrettävä ilmastointilaite

Ilmastoinlaite ei välttämättä ole halpa ostos, mutta markkinoilta löytyy myös edullisia malleja. Tämä Sandstromin ilmastoinlaite on halpa moneen muuhun malliin verrattuna. Sandstrom ilmastointilaite on muotoilultaan perinteinen. Se sopii parhaiten viilentämään yhden huoneen, sillä sen teho on 5000 BTU. Tällä teholla pystyy viilentämään noin 10 neliötä. Laitteen pyörät ja LED-näyttö tekevät sen käytöstä helppoa. Tuuletusnopeuksissa on kaksi eri nopeutta, josta valita itselle sopivampi. Laite on käytössä äänekäs, samalla tavalla kuin monet muutkin markkinoilla olevat mallit. Laitteen äänenvoimakkuus täysillä on 64 db. Laite on kuitenkin erinomainen hankinta, jos et halua maksaa liikaa ja sinulle riittää yhden huoneen viilennys.

Katso edullisin hinta Sandstrom siirrettävälle ilmastointilaitteelle täältä.

 • Halpa ilmastointilaite
 • Sopii 10 m2 tilaan
 • Melko äänekäs

Paras pieni ilmastointilaite: Wilfa ilmastointilaite Cool-12 Sval

Tämä Wilfa ilmastointilaite on yksi markkinoiden kapeimmista malleista. Sen leveys on vain 39 cm, eli se mahtuu pieneenkin kotiin viemättä liikaa tilaa. Sen lisäksi, että Wilfa ilmastointilaite on pieni, se on myös huippu tehokas. Sen viilennyskapasiteetti on 12000 BTU ja tilasuositus 22 neliötä. Sen muotoilu ja ulkonäkö on perinteinen, eli vaikka se on Electorlux ilmastointilaitteen kanssa yhtä tehokas, ei se ole yhtä tyylikäs. Wilfa ilmastointilaite toimii kuitenkin erinomaisesti ja sitä on kehuttu nopeaksi viilentäjäksi. Laitteen mukana tulee kaukosäädin, mutta sitä voi ohjata helposti myös digitaalisesta näytöstä.

Katso edullisin hinta Wilfa ilmastointilaite Cool-12 Svalille täältä.

 • Pieni ilmastointilaite
 • Viilennysteho 12000 BTU
 • Sopii 22 m2 tilaan

*Sisältää mainoslinkkejä.