Paras ilmankostutin – Ilmankostutin vertailu

paras-ilmankostutin

Ilmankostutin saattaa tuntua ensin turhalta ostokselta, mutta kun sen kanssa on elänyt, ei siitä halua luopua. Ilmankostutin tulee monille tarpeeseen etenkin talvisin, kun ulkona oleva kylmä ilma ja sisällä oleva kuiva lämmin ilma rasittavat limakalvoja. Monet ovat löytäneet apua ilmankostuttimesta myös allergiaoireisiin kevään siitepölykautena. Hyvä ilmankostutin puhdistaa sisäilmaa ja samalla piristää kehoamme, sillä liian kuiva sisäilma väsyttää elimistöä. Ilmankostutin auttaa myös kuivasta ihosta kärsivien ongelmiin kosteuttaen ihoa. Ilmankostutin hyödyt ovatkin monet, ja hyvä ilmankostutin parantaa myös yleisesti huoneilman laatua.

Tässä ilmankostutin vertailussa esittelemme markkinoiden parhaat ilmankostuttimet, jotka auttavat sinua hengittämään raikkaampaa ja puhtaampaa sisäilmaa.  

Paras älykäs ilmankostutin: Dyson ilmankostutin AM10

Dyson ilmankostutin on yksi markkinoiden älykkäimmistä ilmankostuttimista. Dyson ilmankostutin on tyyris, mutta hintansa arvoinen valinta. Siinä on sisäänrakennettu Ultraviolet Cleanse -teknologia, joka tuhoaa vedessä olevat bakteerit 99,9 %:sti. Ilmankostuttimen levittämä sumu on siten hygieenistä ja puhdistettua. Ilmankostuttimessa on myös Intelligent Climate Control -järjestelmä, joka mittaa sisäilman lämpötilaa ja kosteustasoa jatkuvasti suositellen samalla ilmankosteuden tasoa. Dyson ilmankostutin toimii myös uniajastimella, jolloin voit ajastaa sen sammumaan tietyn ajan päästä nukahtamisesi jälkeen. Laitteen mukana tulee kaukosäädin, joka helpottaa laitteen kontrollointia. Plussaa Dyson ilmankostutin saa siitä, että sitä voi käyttää kesähelteissä myös tuulettimena. Laite on muotoilultaan tyylikäs, ja korkeudeltaan 58 cm. 

 • Älykäs optimointitoiminto
 • Uniajastin
 • Toimii myös tuulettimena

Katso lisätietoja ja Dyson AM10 ilmankostuttimen hinta täältä.

 

Paras edullinen ilmankostutin: Beurer ilmankostutin LB37

Beurer ilmankostutin on hinta-laatusuhteeltaan mainio ostos. Beurer ilmankostutin soveltuu erinomaisesti makuuhuonekäyttöön, sillä se kosteuttaa jopa 20 m2 huonetta ja siinä on erikseen toimiva hiljainen yötila. Tämä ultraääni ilmankostutin toimii verkkovirralla ja siinä on 2 litran vesisäiliö. Vesisäiliötä ei siis tarvitse olla täyttämässä jatkuvasti. Suuren plussan Beurer LB37 ilmankostutin saa todella kauniista ulkomuodosta: se näyttää lähes maljakolta ja huomaamattoman tyylikäs pronssisen kultaisessa ulkomuodossaan. Beurer ilmankostutin on 25 cm korkea ja painaa vain 800 grammaa tyhjällä vesisäiliöllä. Beurer ilmankostutin toimii myös diffuuserina, mikäli laitat sen vesisäiliöön muutaman tipan aromiöljyjä: saat siis oikean spa-tunnelman kotiisi nopeasti ja vaivattomasti. 

 • Edullinen hinta
 • Ultraääni ilmankostutin
 • Kaunis ulkonäkö

Katso lisätietoja ja Beurer LB37 ilmankostuttimen hinta täältä.

 

Paras höyrystävä ilmankostutin: Beurer ilmankostutin höyrystävä LB88

Tässä Beurer ilmankostutinmallissa yhdistyy höyrystävä ilmankostutin ja ultraääni ilmankostutin. Beurer ilmankostutin LB88 sisältää kaksi eri toimintoa, joista voi valita kumpaa ilmankostutusmekanismia haluaa käyttää. Mikäli käyttää ilmankostutin höyrystävä toimintoa, laite keittää veden höyryksi, jolloin höyry on hygieenistä, hajutonta ja bakteeritonta. Suomen Allergia- ja astmaliitto suosittelee höyrystävää ilmankostutinta. Ilmankostuttimessa on myös mukana aromityyny, jonne voi halutessaan laittaa eteerisiä öljyjä tuomaan tuoksuja huoneeseen. Beurer LB88 ilmankostutin on erittäin hiljainen, ja se soveltuu jopa 48m2 huoneeseen. Laite on melko huomaamattoman kokoinen, sillä sen korkeus on ainoastaan 29,5 cm. 

 • Suomen Allergia- ja Astmaliiton suosituksen mukainen
 • Soveltuu isoon huoneeseen
 • Aromityyny toimii diffuuserina

Katso lisätietoja ja Beurer LB88 ilmankostuttimen hinta täältä.

 

Paras ilmankostutin suureen asuntoon: Wilfa ilmankostutin HUE-6B

Tämä Wilfa ilmankostutin on oikea tehopakkaus, sillä se toimii isoihinkin asuntoihin ja maksimi tilana on 125 m2. Wilfa ilmankostuttimessa on huikea 6 litran vesisäiliö, jolla toiminta-aika on jopa 16 tuntia. Ilmankostuttimessa on sisäänrakennettu hygrostaatti, jonka avulla pystyt itse määrittelemään toivotun kosteustason. Ulkonäöltään Wilfa ilmankostutin on näyttävä musta laite, jossa on digitaalinen näyttö helpottamaan käyttöä ja tarkkailemaan kosteustasoa. Wilfa ilmankostutin painaa 3,16 kg ja se suositellaan asetettavaksi noin 1 metrin korkeuteen. Käyttäjät ovat jakaneet omia ilmankostutin kokemuksia, ja monet ovat kehuneet tätä mallia hiljaiseksi käytössä. Lisäksi käyttäjät ovat tunteneet selvästi eron huoneilmassa. 

 • Maksimitila 125 m2
 • Toivottu kosteustaso valittavissa
 • Iso kokoinen

Katso lisätietoja ja Wilfa ilmankostuttimen hinta täältä.

paras-ilmankostutin

Mitä eroa eri ilmankostuttimilla on?

Ilmankostutinta valitessa saatat huomata, että markkinoilla on valittavana useita eri tuoteryhmiä: hyörystävä ilmankostutin, ultraääni ilmankostutin ja jopa haihduttava ilmankostutin. Mikä näiden ero sitten on?

Suomen allergia- ja astmaliitto suosittelee höyrystävää ilmankostutinta. Höyrystävä ilmankostutin keittää sisällä oleva veden, jolloin mikrobit ja bakteerit kuolevat. Höyrystävän ilmankostuttimen huono puoli on suuri sähkönkulutus.

Ultraääni ilmankostutin on sähkölaskun kannalta järkevämpi valinta, ja se on lisäksi usein hiljaisempi kuin höyrystävä ilmankostutin. Ultraääni ilmankostutin vaatii kuitenkin hieman huoltoa ja puhdistusta, jotta mikrobikasvua ei pääsisi syntymään. Ultraääni ilmankostutin ei keitä vettä, vaan vesisäiliössä oleva ultraäänitaajuudella toimiva värähtelijä muuntaa veden hienoksi sumuksi.

Kolmas ryhmä on haihduttavat ilmankostuttimet, jotka tuottavat ilmaan viileää vesihöyryä. Samassa ne puhdistavat ilmaa eivätkä ne levitä veden kalkkia ilmaan, vaan kalkki jää ilmankostuttimen suodattimeen.

paras-ilmankostutin

Sisältää mainoslinkkejä.